Huisstijl Kennisnet


In 2006 winnen wij een pitch om de Stichting Kennisnet ICT op School een nieuwe visuele identiteit te geven.
De stichting houdt zich bezig met het stimuleren van het gebruik van digitale (leer)middelen in het onderwijs en was ontstaan na een fusie van de stichtingen Kennisnet en ICT op School. Eigenlijk wilden ze drie huisstijlen, want naast de gezamenlijke stichting zouden de beide fusiepartners ook nog afzonderlijk naar buiten treden. We bedachten een gezamenlijke huisstijl die ook ‘gesplitst’ kon worden in losse huisstijlen voor de ene of de andere fusiepartner.

Huisstijlconcept

De kleur magenta kozen we voor Kennisnet, cyaan voor ICT op school. De mengkleur daarvan, paars, was de overkoepelende kleur.
Elke partner had een simpel logobalkje in eigen kleur met de naam in wit erin. Deze konden los van elkaar of gecombineerd worden gebruikt.
Daaraan voegden wij wisselende gezichten van een aantal kinderen en jongeren toe in verschillende leeftijdscategorieën. Om de hoofden van deze personen zweefden vormpjes die wij ‘breinbubbels’ hebben genoemd. Deze stonden symbool voor het stimuleren en ontwikkelen van kennis. Er waren ook varianten met fotootjes op de plek van de breinbubbels.
Nadat de basis voor dit concept was gelegd, konden we beginnen aan de uitwerking van alle uitingen op basis hiervan, zoals de correspondentiereeks, brochurelijn, digitale en presentatiemiddelen en een handboek huisstijl.


Aanpassing

Nadat het huisstijltraject in 2007 was afgerond, besloot de stichting voortaan toch altijd als één geheel naar buiten te treden onder de naam ‘Kennisnet’. Ons werd gevraagd om de huisstijl dienovereenkomstig aan te passen. Het basisconcept bleef weliswaar bestaan, maar voortaan werd er alleen nog gebruik gemaakt van de gezamenlijke uitingen en een nieuw logobalkje in paars met de nieuwe naam erin.

DGO_KEN_logo.png

ken_onderwijsbeurs.png

Introductie van de nieuwe huisstijl bij het publiek op de Onderwijsbeurs in januari 2007.

Kennisnet_site_IMG_8299.png

Kennisnet_site_IMG_8288.png

Kennisnet_site_IMG_8293.png

Kennisnet_site_IMG_8324.png

Kennisnet_site_IMG_8340.png