Mercedes-Benz Familiedagen


Rond de introductie van de nieuwe R-Klasse, de optimale familieauto met tot zeven zitplaatsen, werden er in 2010 bij Mercedes-Benzdealers in het hele land de ‘Mercedes-Benz Familiedagen’ georganiseerd. Wij ontwikkelden het concept voor dit driedaagse weekendevent voor de importeur, Mercedes-Benz Nederland (MBNL). Voor alle afzonderlijke dealers deden wij de algehele coördinatie en uitvoering van de publiciteit. De familiedagen trokken veel publiek naar de showrooms.


Het basisconcept voor de Familiedagen gaf elke dealer veel ruimte voor een eigen invulling. De introductie van de R-Klasse en de mogelijkheid voor bezoekers om de nieuwste (op dat moment nog niet verkrijgbare) versie van het racespel Gran Turismo 5 te spelen, golden voor alle dealers. Ook was er bij elke dealer aandacht voor andere gezinsauto’s en konden proefritten worden gemaakt. Elke dealer vulde dit aan met diverse andere activiteiten en aanbiedingen om tot een aantrekkelijke gezinsdag te komen: van lekker eten tot allerlei bezigheden en interessante presentaties voor kinderen en volwassenen.

Algehele coördinatie en organisatie

De algehele coördinatie van het project was namens MBNL in onze handen. We communiceerden met de afzonderlijke dealers en brachten hun wensen in kaart. Wij waren ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de campagnematige publiciteit rond het event. Voor alle dealers afzonderlijk werden eigen direct-mailfolders gemaakt, vanuit één basisopzet, maar met wisselende invulling, afhankelijk van de activiteiten. Wij verzorgden ook de verzending hiervan. De centrale visual en de opzet van de mailings vormden ook het uitgangspunt voor advertenties die zijn gemaakt voor het event. Uiteraard werden ook op de dealerwebsites banners geplaatst die het event bij hen aankondigden. Ook dat hebben we voor de dealers verzorgd.

De Familiedagen konden door de afzonderlijke dealers worden gehouden in een weekend naar keuze in september of oktober 2010. Elk weekend waren er wel ergens familiedagen, waardoor er veel bezoekers naar de showrooms van de Mercedes-Benzdealers kwamen. Velen van hen hebben dan ook goede zaken gedaan.

MB_familiedagen_IMG_8280.png

MB_familiedagen_IMG_8283.png

MB_familiedagen_IMG_8284.png

RUT_fam_MG_0052.png

RUT_fam_MG_0012.png

RUT_fam_MG_0113.png

RUT_fam_MG_0108.png